Илон Мъск занесе мивка в централата на Twitter

15:35, 27 окт 22 / Свят 25 2189 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск сподели видео, на което носи керамична мивка във фоайето на централата на Twitter в Сан Франциско.

Мъск изглежда незабавно готов да сключи сделката за 44 милиарда долара за закупуване на компанията за социални мрежи. Милиардерът сподели видето с мивката и написа „Let that sink in. Това може да се преведе като, „помислете малко над това“, но и буквално като „пуснете мивката“. Шегата е насочена не само към придобиването на компанията, но и към бъдещето на Twitter. В същото време Мъск дори промени описанието си в социалната мрежа на Chief Twit“.

Служителите получиха много кратко известие за импровизираното посещение на Мъск. Предприемачът се закани да уволни 75% от тях. В плановете му влизат и пълното елиминиране на ботовете и оптимизирането на Twitter, пише Dir.bg

Междувременно стана ясно, че акциите на Twitter няма да се търгуват утре на Уолстрийт, показва страницата на Нюйоркската борса. Причината -  тогава изтича срокът, даден на милиардера Илон Мъск, да приключи сделката на стойност 44 милиарда долара за придобиването на социалната медия, предаде Ройтерс, цитиран от БТА. 

По данни на Ройтерс във вторник група инвеститори, сред които „Секвоя кепитъл“ (Sequoia Capital), „Байнанс“ (Binance), Инвестиционният фонд на Катар и др., са получили от адвокатите на Мъск необходимата документация за финансиране на сделката.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама