Президентът покани ПП на консултации

11:43, 28 окт 22 / Политика 25 2046 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Втората политическа сила („Продължаваме промяната“ бел.ред.) ще поканя в понеделник на консултации за съставяне на правителство, заяви президентът Румен Радев в Молдова.

Важно е да има ясно разбиране в самите политически партии, че е нужен диалог и то конструктивен. Нужни са компромиси и ясни цели в името на бъдещето на България“, добави Радев, цитиран от БГНЕС.

„Цикълът избори след избори не е най-доброто решение. Кога ще връча мандата, зависи и от хода на консултациите. Очаквам българският парламент да произвежда закони, а не евтини интриги“, каза още Радев. 

Радев и ГЕРБ си размениха нападки за НАТО и военния бюджет

Президентът вече проведе консултациите с първата политическа сила ГЕРБ-СДС. Срещата обаче беше с неочакван фокус. Вместо за възможностите за съставяне на правителство, основна тема стана модернизацията на Българската армия. Даниел Митов от ГЕРБ повдигна въпроса за предоставяне на въоръжение за Украйна от страна на България, на което президентът реагира остро. „За да раздаваш, трябва да си дал“, подчерта държавният глава и отправи критики, че по време на управлението на ГЕРБ не е реализирана модернизация на армията. Опитвайки се да потуши напрежението пък Десислава Атанасова само го разпали. След като изреди какви разходи са дадени за армията от кабинетите на Бойко Борисов, тя си позволи да даде думата на Томислав Дончев. Това ядоса президента, който каза: „Може ли аз да му дам думата“. Но не го направи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама