С пари за „Хемус“ бил построен хотел

14:55, 28 окт 22 25 2217 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Има известно подобрение в съвместната работа на МВР и прокуратурата. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, като даде за пример разследването по автомагистрала „Хемус“.

Министърът обяви, че сред деветимата обвиняеми за злоупотреби около строителството на АМ „Хемус“ има представители на „много интересни дружества“, без обаче да назове имена

С 2 години и половина закъснение: АМ „Хемус“ порасна с 16.3 км

„Има известно подобрение основно на териториално ниво. Има производства, които се задвижиха. Вече знаете, имаме и първите резултати - имаме 9 привлечени лица към наказателна отговорност по случая „Хемус“. И апелирам много внимателно да видите кои са тези лица. Защото това не са онези граждани, неизвестни никому, анонимни, които виждахте по телевизията в началото на случая. Ще ги видите, свързани са с много интересни дружества. На мен ми изглеждат високопоставени, сериозни дружества. С кого са свързани тези дружества, вие знаете много добре, през годините“, загатна той, цитиран от БНР. 

Рашков: Ремонтът на граничната ограда струва два пъти по-малко от къщата в Барселона

Демерджиев отчете като изпълнено обещание, че кръгът на разследваните лица се е разширил на деветима. Той коментира твърдението на предшественика си Бойко Рашков, че с пари, предвидени за магистрала „Хемус“, е построено вилно селище. По-скоро става въпрос за хотел, но пак ви казвам, нека да не изпадаме в подробности. След като са преминали през няколко дружества, са отишли в построяването на нещо съвсем различно от магистрала „Хемус“ - на хотел, каза министърът на вътрешните работи пред журналисти в кулоарите на парламента.

Парите за „Хемус“ отишли в луксозни хотели и сметки в ОАЕ

По повод изпратеното от главния прокурор писмо за изграждане на съвместни екипи за анализ и мониторинг на 6 вида престъпления Демерджиев коментира, че искането ще бъде разгледано, за да се види дали има основание за формирането на такива екипи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама