Гърци пътуват всяка седмица до България за по-евтини храни

10:54, 29 окт 22 / Свят 25 2292 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Гърци пътуват всяка седмица до България и Северна Македония за евтини хранителни продукти, посочва проучване на медиите за жителите на северната част на Гърция.

Най-търсени са млечните продукти от България, защото цените на тези стоки се покачиха на гръцкия пазар с 40%, казват пред БНР гърците, които отново чакат на българската граница.

Информацията се потвърждава и от изявление днес на собствениците на мандри, че не издържат на скъпия ток и цената на млякото. Следващата седмица с по-скъпи цени ще се продават сирене и кашкавал.

Докато не се регулират цените на гръцкия пазар, ще пазаруваме от България, за да преживеем зимата, споделят от районите на Северна Гърция.

От следващата седмица магазините за хранителни продукти в Гърция ще предлагат стоки от първа необходимост без увеличение след споразумение на правителството със супермаркетите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама