Седмицата завършва с хубаво време

07:00, 30 окт 22 25 1828 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Времето ще е предимно слънчево. По-значителна ниска облачност или мъгла ще има сутринта главно над Източна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина временно до умерен северозападен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 21° и 26°, в София - около 22°.  

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове, главно по южното крайбрежие, ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър със западна компонента. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северен вятър. Температурите още ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 10°.

В понеделник и вторник вероятността за валежи е малка, температурите ще се задържат по-високи от обичайните за периода. Ще бъде предимно слънчево. Първия ден по-значителна ниска облачност ще има преди обяд над Източна България; там ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, а над останалата част от страната вятърът ще е слаб северозападен. Втория ден ще е почти тихо, сутрешни мъгли и ниска облачност ще има по поречието на Дунав и в отделни котловини.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама