Биг Бен се завръща със смяната на времето

17:15, 29 окт 22 / Свят 25 2585 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Биг Бен - вероятно най-известният часовник във Великобритания, ще поднови пълноценно работата си след 5-годишно прекъсване заради ремонт.

Големият часовник на кулата „Елизабет“ в парламентарния комплекс Уестминстър, познат повече като Биг Бен, ще бъде пуснат в ход с новото време от техниците в ранните часове на неделния ден. В 2.00 часа по Гринуич стрелките на Острова ще бъдат върнати с един час назад.

Връщаме стрелките назад: Защо въобще е въведена смяната на времето?

Британските медии обаче предупреждават, че ако хората се надяват да бъдат свидетели на спектакъл как това става с Биг Бен, ще бъдат разочаровани.Светлините на кулата ще бъдат загасени в 22.00 часа днес, часовникът ще бъде спрян и рестартиран в полунощ при загасени светлини, които отново ще бъдат включени точно в 2.00 часа с коригираното време, пише БНР.

Председателят на Камарата на общините сър Линдзи Хойл каза, че смяната на времето „ще възвести ново начало в живота на емблематичната лондонска забележителност“. Той приветства екипа от техници, които през нощта ще се заемат със смяната на времето на всички 2 000 часовника, които се намират в парламентарния комплекс.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама