Дете падна от стена за катерене в столичен мол

09:59, 31 окт 22 25 2518 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Дете падна от 5-метрова стена за катерене в увеселителен детски клуб в столичен мол. Инцидентът става преди няколко дни на детски рожден ден, като пострадалото дете не е успяло да закопчае предпазната кука на колана правилно.

Детето се качило до края на най-високата стена за катерене, като през цялото време си е мислело, че е обезопасено. При падането чупи ръката си на две места.

„На петата минута във влизането в центъра една от служителките дойде при мен и каза, че едно от децата е паднало много лошо и най-вероятно е с фрактура. Отидох при детето, беше настанено на един диван. Поговорих си малко с нея, тя каза, че ѝ се спи, всичко я боли и беше в тотален шок“, разказва Силвия Дончева, майката, организирала рождения ден, пред БНТ. 

По думите ѝ когато тръгнала да се обажда на Бърза помощ, е била възпрепятствана от служителите на центъра.

„Те твърдяха, че Бърза помощ ще пристигне много бавно, ще изгубим ценно време, че трябва аз лично да закарам детето в „Пирогов". Когато казах, че не съм в състояние да карам, служителката беше готова самата тя да шофира моя автомобил само и само да изнесем детето, което беше в безпомощно състояние“, казва Дончева.

Десислава Гунчева, майка на пострадалото момиче, заяви, че не е осъществен никакъв контрол от страна на служителите относно това дали детето е закачено за обезопасителните въжета. „Каза, че имало две служителки, които стояли отстрани и са си говорили. Тя започнала да се катери с идеята, че се обезопасила, но явно не е успяла да закопчае механизма правилно и никой не е разбрал, че се е случило“.

Детето вече е претърпяло една операция и е с поставени импланти в ръката.

В позиция от детския център заявиха, че се извършва се проверка по случая, но със сигурност няма неизправност на съоръженията. По думите им е проведен е инструктаж за безопасност преди влизането на децата в залата.

„В конкретния случай детето е започнало да се катери, без да се закачи. Важно е да отбележим, че катеренето е спорт и както при всички спортове неспазавнето на мерките а безопасност може да доведе до контузии“, отбелязват от детския център.

„Дори аз да бях на място и лично да бях закачила детето, аз не съм обучена да върша това нещо“, заяви Десислава Гунчева. Коментира още, че в случая не става дума за инцидент по време на спортуване и не трябва отговорността да се прехвърля върху децата.

Майката е подала е жалба в 4-то районно управление и очаква резултатите от проверката.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама