Обезглавиха Паметника на Незнайния воин в Хасково

11:28, 31 окт 22 25 1832 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Паметникът на Незнайния воин в центъра на Хасково е обезглавен. Вандализмът е следствие на безконтролна игра на деца, пред очите на родителите им. Посегателството е станало в неделя през деня и е запечатано от камерите в района, съобщи местният сайт haskovo.live.

От община Хасково съобщиха, че са прибрали за съхранение отчупените от паметника елементи. Проведени са разговори с хората, които поддържат и реставрират паметника, за неговото възстановяване.

От кметството припомнят, че подобно безотговорно поведение от страна на родителите, чиито деца се катерят по паметника, не е инцидентно. През лятото са регистрирани множество такива случаи. Разходите по възстановяване на паметника ще са за сметка на общинския бюджет, който се сформира от данъците на хората на Хасково. 

Паметникът на Незнайния воин е дело на скулптора Тома Делирадев и каменоделеца Иван Атанасов, пише БТА. Той е издигнат в памет на загиналите в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Осветен е на втори юни 1927 г. и е открит тържествено на четвърти юли същата година. На откриването присъства цар Борис III, който произнася реч.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама