„Левски“ пак атакува Михайлов: Иска извънреден конгрес заради „зависимост и корупция“

13:50, 01 ное 22 / Спорт 25 1985 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Левски“ обяви настоящото ръководство на Българския футболен съюз за пропито от зависимости и корупционни практики и поиска свикване на извънреден конгрес.

„Сините“ призоваха за радикални мерки за оздравяването и развитието на родния футбол, като призова настоящото ръководство на централата да обяви дата за конгрес в началото на 2023-а.

От клуба призоват всеки кандидат да представи своя екип и програма, а клубът ще застане зад този, който представи най-добрият план за краткосрочно оздравяване на футбола в България за всички нива.

„Настоящото ръководство на Българския футболен съюз (...) доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес. Категорично се обявяваме за дълбоки структурни и кадрови реформи във футболната федерация и призоваваме настоящето ръководство на БФС до 20 декември 2022 година да обяви дата за извънреден изборен конгрес в началото на 2023 година, като същевременно прекрати омагьосания кръг от дела и обжалвания“, пише в официална позиция на клуба.

 
Това е втора атака от Герена срещу ръководената от Борислав Михайлов футболна централа в последните 40 дни. На 21 септември Левски в края на друга позиция призова Михайлов да си върви.

БФС се противопоставя на клевети

Ръководството на БФС излезе с официална позиция, с която се противопостави на клевети и манипулативни внушения, лишени от всякаква конкретика. Също така се напомни, че ПФК Левски гласува за приемането на дългосрочна стратегия, която БФС изпълнява успешно.

„Футболните клубове няма как да очакват федерацията да реши всичките им казуси, били те спортно-технически, юридически или финансови. Българският футболен съюз няма да позволи на който и да било клуб, независимо от името и историята му, да поставя ултимативни и неаргументирани изисквания“, посочват от БФС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама