БСП кани останалите партии на разговори за бюджета

14:29, 01 ное 22 / Политика 25 1766 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

БСП ще покани всички парламентарни групи на разговори за бюджета. Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова на брифинг.

„Притеснени сме от ситуацията около Закона за бюджета. Президентът обяви, че ще даде достатъчно време на партиите в парламента да преговарят за правителство и през това време да бъдат приети важните закони. А няма по-важен от Закона за бюджета и законите по Плана за възстановяване и устойчивост”, заяви Нинова, цитирана от Нова телевизия.

„Как Гълъб Донев прави бюджет? Перо по перо“

Според нея предложението на служебния кабинет да се удължи действието на сега действащия бюджет, означава замразяване на доходите при увеличаващи се цени.

„За нас това не е приемливо. Нашата политика е обратната – таван на някои цени и увеличаване на доходите. Това увеличение, което направихме по време на редовното правителство, вече е изядено от инфлацията”, каза Нинова.

Тя коментира, че никоя държава в Европа не си позволява в момента замразяване на доходите на хората. „Служебният кабинет е единственият, който предлага такова решение в Европа”, каза Нинова.

„Ще поканим колегите от всички парламентарни групи, за да постигнем съгласие какво да подобрим в бюджета между първо и второ четене. Вече са внесени над 40 законопроекта. Всяка ПГ си е внесла своите предложения. Служебният кабинет каза, че може да се получи едно предизборно наддаване. Не е работа на служебния кабинет да дава такива оценки. Но е наша работа и отговорност дали в този момент ще докажем, че парламентът е мястото където се обсъжда и приема бюджет, дали ще подкрепим народа си, без да рискуваме финансовата стабилност на страната”, каза Нинова.

„Ние не можем да приемем предложението на служебния кабинет. Не искаме да рискуваме предизборно наддаване. Искаме отговорно държавническо отношение между първи и второ четене”, каза Нинова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама