Застреляха рапър от триото „Migos“

16:29, 01 ное 22 / Свят 25 2867 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Takeoff, член на рап групата „Migos“, е бил смъртоносно пострелян по време на парти в боулинг зала в Хюстън. Новината е потвърдена от американското списание „Rolling Stone“.

Звездата, чието истинско име е Киршник Хари Бол, е загинал на 28 години. При инцидента са  ранени други двама души.

Полицията съобщава пред сп. „Variety“, че рапърът е бил убит в боулинг зала, където е играл с чичо си и друг член от групата Куаво (Quavo). Стрелбата е станала около 02:30 ч. местно време. По информация на властите на частното парти са присъствали около 40-50 гости, когато някой е започнал да стреля. Охранителите в района са чули изстрели, но не са видели кой е открил огън.

Според TMZ Takeoff и Quavo са играли на зарове, когато „е избухнала кавга и тогава някой е открил огън, застрелвайки Takeoff“. Няколко часа преди стрелбата рапърът е публикувал селфи от мястото, което изглежда е било залата за боулинг.

Базираната в Атланта група „Migos“ изгрява благодарение песента „Versace“ от 2013 г., която Дрейк ремиксира. Членове на групата са Takeoff , неговият чичо Quavo и братовчед му Offset, който е женен за рап изпълнителката Карди Би, пише БГНЕС.

Влиятелното хип-хоп трио от района на Атланта е известно със синглите си „Fight Night“ и „Look at My Dab“. След дебютния си албум „Yung Rich Nation“ през 2015 г. те дебютират на върха на класацията за най-добри албуми на „Billboard“ с втория си албум „Culture“. През 2016 г. с хита „Bad and Boujee“ те за първи път достигат до номер едно. След като сключват договор с Motown и Capitol Records през 2017 г., те продължават с „Culture II“, който отново достига първото място в класацията. През 2021 г. те завършват трилогията с „Culture III“.

Групата обяви, че се разделя по-рано тази година. Quavo и Takeoff, които се изявяваха като дует, наскоро бяха пуснали нов музикален клип към песента „Messy“.

С разпространението на новината за смъртта в социалните мрежи заваляха първите възпоменания, включително от конгресмена Джамал Боуман, който написа в Twitter: „Изпращам обич на близките на Такеoff. Омръзна ми да гледам как умират млади чернокожи мъже“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама