8 долара месечно: Мъск ще таксува потвърдени акаунти в Twitter

14:07, 02 ное 22 / Свят 25 2564 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Новият ръководител на Twitter Илон Мъск заяви, че сайтът ще събира 8 долара месечна такса за верифициране на акаунтите на потребителите. Новината идва броени дни, след като милиардерът придоби социалната мрежа за 44 млрд. долара, пише БГНЕС.

„Птицата е на свобода“: Мъск купи Twitter и уволни директорите

„Власт за хората! Синьо за 8 долара на месец“, написа милиардерът предприемач в Twitter във връзка с известната синя отметка на платформата, която е нещо като сертификат за автентичност. Той заяви, че новият план ще преобърне „сегашната система на господарите и крепостните селяни“ и ще създаде нов поток от приходи за компанията.

„Майната ви, вие трябва да ми плащате“

Малко по-рано потребителите на Twitter станаха свидетели на „титаничен сблъсък“ между бизнесмена и писателя Стивън Кинг. Авторът на „Сиянието“ посрещна остро първоначалната идея всеки профил да заплаща такса от 20 долара за „верификация“. „20 долара на месец за една синя отметка? Майната ви, вие трябва да ми плащате. Ако това е истина, аз се махам!“, написа в профила си класикът на хорър литературата Кинг, цитиран от Offnews.

Малко след това в дискусията се включи и самият Илон Мъск, който репликира Кинг. „Все някак трябва да си платим сметките, Twitter не може да разчита само на рекламодатели. Какво ще кажеш за 8 долара?“ - попита директно Мъск, но отговор от страна на Стивън Кинг не последва.

Няколко часа в крайна сметка магнатът написа, че окончателното му решение е таксата да е 8 долара. „До всички оплакващи се - продължавайте с оплакванията, но ще струва $8“, написа той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама