Арестуваха ученик след видео с побой над връстник

17:07, 02 ное 22 25 2289 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Арестуваха 17-годишен младеж в Русе заради побои. Случаите станаха известни, след като вчера в социалните мрежи бе публикуван шокиращ клип. На него биячът Джан Махмуд нанася удари на друго момче и го подлага на унижения - кара го да му целува обувките.

Случката се разиграва през април в заведение в Русе. За Иво Бонев, който е пострадалият младеж в клипа, преживяването е травмиращо.

Пострадалият Иво Бонев, заснет по време на боя с телефон, вече е подал жалба в полицията и се надява на справедливост. Към него са се присъединили и други десетина момчета, които твърдят, че също са пострадали от агресията на Махмуд. Едно от тях в момента е със счупена ръка и ребро и други травми по цялото тяло. Последният случай е отпреди няколко дни.

„Нямах и на идея кой е този човек, какво се случва. След като ми беше нанесен побоят, разбрах, че е свързано с моята приятелка бившата, която беше, и думите му бяха че всеки, който е имал досег с нея, някакъв контакт с нея, ще бъде пребиван“, разказа Бонев пред bTV. 

Снощи пред дома на непълнолетния нападател на протест излязоха около 100 души. Наложи се входът да бъде охраняван от полиция. „Събрахме се, за да се стреснат и останалите, защото реално днес е това момче, утре ще е примерно вашето дете или друго дете. Ние затова се събираме. Това момче, което в момента сме пред тях, постоянно извършва такива тип престъпления, бие малки деца, дрогира се, взима им парите“, казва Милан Ангелов, цитиран от БНТ.

Извинението

Задържаният младеж е спортист, тренира кану-каяк и бойни изкуства. Живее с майка си и втория си баща, но според негови близки семейната среда е проблемна. След публикуването на клипа биячът се извини в социалните мрежи.

„Относно клипа, който беше публикуван днес с мое участие, моля за прошка потърпевшия, разкайвам се за простотията, която направих в момент на гняв, което не ме оневинява. Съжалявам за постъпката си, разочаровах много хора, още веднъж се извинявам на Иво Бонев, на хората около него и неговото семейство за психическите травми, които съм им нанесъл, още веднъж съжалявам“, пише в публикация в профила си във Facebook Джан Махмуд.

Той посочва и че е готов да се извини публично на всички засегнати и казва, че е активен спортист, а с постъпката си е уронил авторитета на всички спортисти, заради което също се извинява. 

Нарастваща агресия

Случаят в Русе е пореден пример за нарастващата агресия в обществото - агресия от деца срещу деца, пред която никой не бива да остава безучастен, коментира пред БНТ говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„Подобни случаи основателно разтърсват обществото и будят недоволство. Притесненията на родителите, че децата им и утре може да бъдат нападнати и бити на улицата, в парка, в училище, са знак, че държавата трябва да поеме своята отговорност. Главният прокурор вече каза, че прокуратурата ще направи възможното и невъзможното, за да има справедливост. Няма да отстъпим от това обещание. Извършителят на нападенията в Русе вече е установен и задържан и ще му бъдат повдигнати обвинения за деянията, които е извършил“, добави Милева.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама