В Силистра вече има люлка за деца със специални потребности

16:37, 03 ное 22 25 903 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Люлка за деца със специални потребности бе открита в Силистра. Тя е монтирана в Дунавския парк, на площадката с фитнес уреди и е предназначена за деца с инвалидни колички.

Идеята за изработване и поставяне на люлката е на екипа на детска градина „Иглика“, съобщиха от Община Силистра. Средствата за нея – над 9 000 лева, бяха събрани от провел се през април благотворителен Великденски базар под надслов „Великден за всяко дете“. В кампанията се включиха Община Силистра, както и всички останали детски градини и училища в града, фирми и частни лица.

Силистра е от малкото населени места в страната, които разполагат с подобно съоръжение. Предимството на тази люлка е, че е съобразена със физическите особености на децата и те лесно ще могат да я използват. Тя е със сваляема рампа и е подходяща и за деца в инвалидни колички, обясни Диана Русева, от ДГ „Иглика“, цитирана от БНР.

Новото съоръжение е за деца от 4 до 12-годишна възраст и може да се използва от не повече от три деца. Апелът на всички участвали в благотворителната инициатива е да се пази люлката, за да може да ѝ се радват дълго време децата, които нямат достъп до другите зони за игра в Дунавския парк.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама