Медведев: Русия води свещена битка със Сатаната

14:55, 04 ное 22 25 2801 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бившият руски президент Дмитрий Медведев определи войната на Русия в Украйна като свещена битка със Сатаната и предупреди, че Москва може да изпрати всичките си врагове във „огнената Геена”, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Руската инвазия в Украйна отне живота на хиляди хора и предизвика най-голямото противопоставяне със Запада от Кубинската ракетна криза през 1962 г., когато големите световни сили бяха най-близо до ядрена война, отбелязва Ройтерс.

Медведев, който се самоопределяше като либерален модернизатор, докато беше държавен глава от 2008 до 2012 г., написа в „Телеграм”, че Русия се сражава в Украйна с „побъркани нацистки наркомани”, подкрепяна от западняците, са „толкова изродени, че им текат лигите”.

Украйна и Западът многократно отхвърлиха твърденията на руския президент Владимир Путин, че Украйна се управлява от фашисти, които преследват рускоговорещите жители. Вместо това те определят инвазията като брутално заграбване на земя от Москва, отбелязва Ройтерс.

В послание по случай отбелязвания днес в Русия Ден на националното единство Медведев казва, че задача на отечеството е „да спре върховния властелин на ада, независимо какво име използва той, защото неговата цел е гибелта, (а) нашата цел е животът”, съобщи ТАСС. „Неговото оръжие са заплетените лъжи. А нашето оръжие е истината. Затова нашата кауза е справедлива. Точно затова победата ще бъде наша”, заявява Медведев.

Бившият руски президент, който в момента е заместник-секретар на националния Съвет за сигурност, използва все по-яростна риторика от началото на войната, макар че неговите публикувани възгледи понякога са съзвучни с начина на мислене сред най-високите нива на кремълския елит, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА. 

Медведев: Кой казва, че след 2 години Украйна ще я има на картата?

За какво се борим?”, пита риторично Медведев в публикацията си, озаглавена „Защо нашата кауза е справедлива”. „Русия е огромна и богата страна. Не са ни нужни чужди територии, имаме от всичко в изобилие. Има обаче наша земя, която е свята за нас, на която са живели наши предци и на която днес живеят наши хора. И която няма да дадем на никого. Ние защитаваме нашите хора. Борим се за целия наш народ, за своята земя, за своята хилядолетна история”, обобщава Медведев, цитиран от ТАСС.

Говорейки за врага, Медведев изтъква: „Сражаваме се срещу тези, които ни мразят, които забраняват нашия език, нашите ценности и дори нашата вяра, които насаждат омраза към историята на нашето отечество. Днес част от умиращия свят е срещу нас”.

Към „умиращия свят” Медведев причислява „сбирщина побъркани нацисти-наркомани, упоени и наплашени от тях хора”, както и „лаещи кучета от западния кучкарник” и други представители на „загнилата западна империя”. „Те нямат вяра и идеали, освен измислените от тях неприлични навици и насажданите от тях стандарти на двусмислие, отричащи морала, даден на нормалните хора. Затова, като се вдигнахме срещу тях, ние придобихме свещена сила”, смята той.

Медведев коментира, че Русия дълго е мълчала, защото е била слаба и опустошена от безвремие, а сега се е отърсила от „лепкавия сън и мрачната мъгла от последните десетилетия”. Това пробуждане беше очаквано от други страни, които също скоро „окончателно ще се събудят”, казва той, цитиран от ТАСС.

И когато прогнилият световен ред рухне, той ще погребе под многотонна купчина от отломки всичките си надменни свещеници, кръвожадни адепти, глумливи слуги и безсловесни роби”, прогнозира Медведев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама