„Удар във въздуха“: Руска хакерска атака срещу сайта на Агенцията по разузнаване

09:54, 07 ное 22 25 1658 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Интернет страницата на Държавна агенцияРазузнаване бе атакувана през уикенда от руската хакерска групаКилнет, похвалиха се самите те в своя официален канал в „Телеграм“.  Става въпрос за DDoS хакерска атака, която временно е затруднила достъпа до интернет страницата на агенцията. 

 

„Поздравления за великия празник на всички скаути на Русия! В чест на вас ще вдигнем малко шум в скапаната Балтика!“, пишат в своя „Телеграм“ канал от хакерската група. Поздравът“ е по повод празника на военното разузнаване на Русия. 

В съобщението на Килнет е посочено, че обект на атаки са и разузнавателните служби на Естония, Полша, Румъния и Молдова, пише dariknews.bg

МВР: Това е удар във въздуха

Няма изтичане на информация и лични данни, а в момента сайтът на ДАР работи нормално, съобщиха от МВР.

„Тази атака е сходна на по-рано предприетите атаки с претоварване на заявките за опит да се влезе в нея. Става дума за имиджови атаки, целящи да създадат определени настроения и определени резултати в обществените нагласи. На тази страница не се съдържа никаква сериозна информация и на нея няма никаква оперативна информация или лични данни. Тази атака е удар във въздуха и хората, които я правят, много добре знаят това, но целта им е имиджова“, заяви  вътрешният министър Иван Демерджиев пред БНР.

Руска хакерска атака блокира сайтовете на наши институции

Миналия месец същата групировка атакува 14 сайта, сред които на българското президентство, МВР, други институции, банки и мобилни оператори. От групата тогава обявиха, че причината за атаката е оръжието, което България предоставя на Украйна. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама