Депутатите се абонираха за кулинарен журнал и рецепти

10:46, 07 ное 22 25 1781 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Депутати ще получават редовно списанията „Колекция рецепти“ и „Кулинарен журнал“, които излизат два пъти в месеца, за сметка на Народното събрание. Това става ясно от обществена поръчка на парламента за абонамент и доставка на 67 броя български ежедневни и периодични издания през следващата 2023 г. За целта ще бъдат похарчени максимално 46 000 с ДДС, пише „Сега“.

В описанието на поръчката пише, че печатът трябва да бъде доставян в сградите на НС на пл. „Народно събрание“ № 2 и пл. „Княз Александър І” № 1 или на друг адрес при писмено искане на възложителя. Заявените абонаменти към момента се броят на пръсти. Депутатите имат най-голямо желание да четат в. „Труд", за който има 6 абонамента. С два по-малко са в. „24 часа“ и в. „Сега“, а за „168 часа“ и „Капитал“ ПРО има три. С по толкова са и вестниците „Стандарт“, „Телеграф“ и „Народно земеделско знаме XXI век“. По един абонамент има и за „Галерия“ и „Уикенд“.

От списанията най-голям интерес получава „Осем“, за което има заявени 6 абонамента. С 5 абонамента са списанията ИК „ТП „Труд и право“ и „Предучилищно & училищно образование“. Впечатление прави, че в заявката са включени по един абонамент за „Колекция рецепти" и „Кулинарен журнал", които излизат два пъти в месеца, както и два абонамента за списание „Ева“.

Освен за български издания Народното събрание е пуснало поръчка и за чуждестранни. Тя е с прогнозна стойност 25 168 евро, като договорът за доставка и абонамент отново е една година. В списъка с издания са включени немалко руски медии, като „Международная жизнь“, „Политические исследования“ и „Россия в глобальной политике". Сред чуждестранните издания са и „The Financial Times“, „The New York Times“, „Time Magazine“, „Le Monde“, „Der Spiegel“, както и „Foreign Affairs“. За всички тях има по един абонамент, като единствено за списанието „The Economist“ са заявени два. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама