Tийнейджър свали Джокович от тенис върха в Париж

11:02, 07 ное 22 / Спорт 25 2459 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

19-годишният датски тенисист Холгер Руне (№18 в световната ранглиста) спечели титлата на „Мастърс“-а в Париж, като записа най-големия си успех досега.  

Той се наложи над Новак Джокович с 3:6, 6:3, 7:5 за 2:34 часа в запомнящ се финал, преминал през изключителни обрати и драматичен трети сет. 12-ият му гейм държа на нокти зрителите близо 20 минути, пише „Клуб Z“.

През седмицата Руне, едно от големите дарования на тениса, се наложи над петима тенисисти от Топ 10, а кулминацията бе Джокович. Датчанинът детронира бившия №1 в света, който бе печелил последните две издания на турнира.

Първият сет не предвещаваше такава развръзка, след като Джокович проби за 3:1, затвърди пробива си и затвори сета при 6:3.

Руне обаче имаше сили и самочувствие да отговори. При свое подаване в началото на втория сет той се измъкна от 0:40 и спечели сервис гейма си. След това датчанинът проби и затвърди за 3:0. Той бе стабилен до края на частта и изравни с 6:3.

Най-драматичен бе третият сет. Джокович взе аванс, като поведе с брейк за 3:1. Руне обаче отвърна и изравни при 3:3. Датчанинът взе за втори път подаване на Джокович в ключов момент за 6:5. Последният гейм на началния удар на Холгер Руне продължи повече от 16 минути.

Джокович пропусна 6 възможности за пробив, а Руне успя да реализира втория си мачбол, след като сърбинът уцели мрежата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама