Славчо Велков: Граничните полицаи са се натъкнали на нещо важно, затова се е стигнало до престрелката

12:05, 08 ное 22 25 740 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Това е инцидент с много въпросителни и с неясен характер. Отговор на въпроса може да бъде даден, когато оцелелият военнослужещ разкаже какво се е случило. Това каза експертът по сигурност Славчо Велков в ефира на Нова телевизия.

Той постави редица въпроси - Били ли са полицаят и военнослужещият въоръжени, защо военнослужещият не е останал на място, извикано ли е подкрепление, откъде се знае, че граничарят е загинал на място?

Двамата гранични полицаи са се натъкнали на нещо много важно и затова се е стигнало до престрелката. „Може би тези двама души на границата снощи са попречили или са били пречка за нещо голямо“, коментира той.

Каналджии са убили граничния полицай до турската граница

Велков изрази съмнение, че случаят е свързан с трафиканти и мигрантска група, защото такава не е открита. „Твърде възможно е нарядът да е попречил на нещо много важно за онези, които са стреляли, ако изобщо те са стреляли“, каза експертът.

„Тези канали за трафик на хора са и канали за трафик на дрога и канали за терористи. Самите каналджии са заинтересовани да не се стига до крайни мерки и използване на оръжие, защото това ще прекъсне доходоносния им бизнес“, обясни още той и допълни, че тепърва ще се установи с какво оръжие е стреляно по загиналия полицай.

Според него все още не ясно и дали наистина е стреляно от турска страна. „Какво е основанието на съседна Турция да се стреля по български полицаи? Станало е нещо друго“, смята Славчо Велков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама