Гълъб Донев: Всяка неточна дума срещу границата ни е изстрел по авторитета на България

11:11, 09 ное 22 / Политика 25 2207 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

С минута мълчание в началото на заседанието си служебното правителство почете паметта на убития на 7 ноември на българо-турската граница младши инспектор Петър Бъчваров.

Служебният премиер Гълъб Донев заяви, че „всяка неточна дума срещу границата ни е изстрел по авторитета на България“. Той изказа съболезнования на близките и роднините на убития и подчерта категорично, че държавата ще направи всичко необходимо, за да защити паметта на Бъчваров и живота на българските мъже и жени, които охраняват границите ни, предаде БНР.

Турските власти задържаха двама заподозрени за убийството на граничния полицай

Премиерът коментира и изказвания на политици, прехвърлили вината за случилото се върху служебното правителство. „Политическите изказвания за причините, довели до убийството на границата, смущават с безпаметност. Да сочиш с пръст служебното правителство като отговорно за смъртта на български полицай, за да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат политическите сили в момента – съставяне на редовно правителство и приемане на неотложните закони, е проява на неуважение към българските граждани. Когато говорим за сигурността на българската граница, говорим за националната сигурност суверенитета на българската държава. Всяка неточна дума срещу сигурността на нашата граница е изстрел срещу авторитета на България“.

Донев припомни, че вече почти 100 дни служебното правителство носи своята отговорност да решава наследени кризи. За разлика от редовно правителство „неговото не е имало и 100 секунди кредит на доверие“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама