Москва: София носи пълната отговорност за удължаване на войната в Украйна

15:53, 09 ное 22 / Свят 25 2822 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Русия смята решението на България да предостави военна помощ на Украйна за поредната неприятелска атака, която ще доведе до по-нататъшно влошаване на двустранните отношения. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

„Смятаме решението на българското Народно събрание за предоставяне на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна за поредното неприятелско действие срещу нашата страна, което ще доведе до по-нататъшно влошаване на и без това плачевното състояние на двустранните отношения“, подчерта тя, цитирана от БГНЕС.

Според Захарова сега София носи пълната отговорност за удължаването и ескалацията на конфликта в Украйна, за хилядите цивилни жертви, за разрушаването на гражданската инфраструктура и за подкопаването на сигурността в Европа.

„Убедени сме, че българските законодатели са наясно с фактите за незаконния трафик на оръжия, включително и от чужбина, на териториите под украински контрол и не могат да не осъзнаят заплахата те да попаднат в ръцете на терористични групи и банди в многобройни горещи точки по света“, подчерта дипломатът.

На 3 ноември българското Народно събрание одобри с мнозинство проектозакона за предоставяне на оръжие на Украйна. 175 депутати от пет политически сили гласуваха в подкрепа на предоставянето на военна помощ. Четиридесет и девет депутати се обявиха против, а един се въздържа. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 hauttytuh 02:49, 17 мар 23

clomid or nolvadex for pct The combo allows where and when CAR T cells get turned on so that they destroy cancer cells without harming normal cells

2 FarmFourl 18:42, 15 фев 24

cialis daily We hear it all the time, women wanting to stop the medications because of side effects, says Caplan, who oversees the hotline

3 GraicaDaP 12:14, 01 мар 24

Noah, USA 2022 04 24 13 57 25 accutane 40 mg Timing intercourse after Clomid treatment

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама