Борисов предлага правителство с мандата на „Български възход“

09:07, 10 ное 22 / Политика 25 2509 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага да бъде сформирано правителство с третия мандат, който да отиде в „Български възход“. Според него за съставянето на кабинет са възможни различни варианти - с по-експертен състав и ясно договорена програма или с по-политически фигури. Борисов предложи и конкретна формула - министри да станат настоящите председатели на комисиите в Народното събрание. Според лидера на ГЕРБ правителството трябва да е с къс мандат - до лятото или до местните избори, но е критично важно да има действащ кабинет през зимата в условия на продължаваща война.

Борисов потвърди, че няма амбиции да застава начело на кабинет, въпреки че по думите му по-подготвен човек от него няма и той може да ръковод държавата по-добре от всички!“.

„Ние можем да направим правителство и с първия мандат, но то няма да е устойчиво, няма да предизвика спокойствие, няма да ни представи еднозначно пред обществото и напрежението ще продължи да расте. Трябва да се благодари на президента Радев, че проявява търпение да може и ние да свикнем, че сме победители, а другите са победени, че най-доброто е работещо правителство. Това го иска народът, това го диктува здравият разум. Всичко останало е катастрофа. За да няма его и да няма ядосани по трасето, въобще не трябва да се говори за първи, втори и който и да е било мандат. Но ние имаме вече много добра коалиция“, коментира Борисов в ефира на bTV. Според него партиите не могат да си позволят да разпуснат парламент, който работи добре и постига високо съгласие по много въпроси. 

Борисов поиска оставката на енергийния министър

Борисов заяви, че иска още една оставка - тази на енергийния министър Росен Христов. Откъде накъде той ще напада нашите възможни партньори, защити Борисов ПП.

„Доста ядосан съм на Росен Христов и това, което направи той. Служебното правителство е да прави избори, а не да дава оценки. Има органи и служби, които трябва да разследват това. Защитавам ПП. Той вчера извърши политически акт срещу тази партия. В парламента той заяви, че Асен Василев и Кирил Петков са купували природен газ с 30% по-скъпо и не са работили за дългосрочни договори. Ние два месеца обясняваме, че това е вярно, но винаги сме действали институционално – подавали сме сигнали до прокуратурата. Кирил и Асен вчера не бяха в залата, но се надявам да се защитят. Аз тайно се надявах, че Делян Добрев не беше прав именно затова, защото ако е прав тази партия ПП ще стане трудна за общуване – да продължиш да купуваш с 30% по-скъп газ, за да могат да се хранят посредниците. Милиарди долари са изтекли от страната към Руската федерация. Месеци наред те са действали в интерес на Русия”, каза Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама