Снуп Дог ще продуцира игрален филм за живота си

20:35, 10 ное 22 / Свят 25 2561 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В наши дни не е нужно да си мъртъв и погребан, за да се сдобиеш със собствен биографичен филм. Независимо дали става дума за „Социалната мрежа“, разказваща за началото на живота на Марк Зукърбърг във Facebook, „Петата власт“ за Джулиан Асанж, биографичната обработка на прословутите лудории на Тоня Хардинг при пързалянето с кънки във филма „Аз, Тоня“ на Крейг Гилеспи или хрониката на Елтън Джон „Rocketman“, този жанр от известно време е в центъра на вниманието на Холивуд. Те са доказана стръв за награди и предизвикват значителен шум в боксофиса, а публиката се стича да разбере повече за звезди и културни икони.

Последният, който се сдобива със собствена биография на голям екран, е не кой да е, а рапърът Снуп Дог - за когото се твърди, че е наел собствен „завивач на трева“, който му завива по 150 джойнта на ден.

Universal Pictures обяви, че студиото разработва филм за живота на Снуп Дог, който ще бъде продуциран от 51-годишния рапър, пробил в началото на 90-те години като част от рап сцената на Западното крайбрежие като сътрудник на д-р Дре. Сценарист на филма ще бъде Джо Робърт Коул, който е съсценарист на „Черната пантера“ и „Черната пантера: Уаканда завинаги“, а режисьор ще бъде Алън Хюз, създател на филма „Книгата на Илай“. Хюз е запознат и с хип-хоп биографичните продукти след работата си по документалния сериал на HBO „The Defiant Ones“, който проследява възхода на Дре и музикалния мениджър Джими Айовин.

Рапърът заяви пред Евронюз, че е развълнуван от избора на режисьор. „Чаках дълго време, за да подготвя този проект, защото исках да избера правилния режисьор, перфектния сценарист и най-голямата филмова компания, с която бих могъл да си партнирам и която да разбере това, което се опитвам да представя на екрана, и спомена, който се опитвам да оставя след себе си“, каза Снуп в изявление, пише БГНЕС. 

Дона Лангли, директор на Universal Filmed Entertainment Group, заяви, че се е срещнала със Снуп малко след като той е придобил компанията Death Row Records. „Животът и наследството на Снуп Дог го правят една от най-вълнуващите и влиятелни икони в поп културата“, каза Лангли.

Можем само да се надяваме, че филмът със заглавие „The Doggfather“ ще ни изненада подобаващо приятно.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама