Байдън посочи условието за края на украинския конфликт

09:50, 11 ное 22 25 2274 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Американският президент Джо Байдън смята, че ситуацията около Украйна няма да бъде разрешена, докато руските сили не напуснат нейната територия. „Не мисля, че конфликтът ще бъде разрешен, докато Путин не изтегли (силите) от Украйна“, каза той пред репортери, преди да замине на обиколка в чужбина, предаде БГНЕС. 

Байдън започва чуждестранна обиколка, в рамките на която ще посети Египет за 27-ата конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по климатичните промени и Камбоджа за срещата на САЩ-АСЕАН и за срещата на върха на страните от Източна Азия. След това ще пътува до Индонезия за срещата на Г-20. 

Белият дом обяви нов пакет военна помощ за Украйна

Белият дом обяви нов пакет военна помощ за Украйна, който ще включва системи за противовъздушна отбрана, съобщи Ройтерс. 

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан заяви, че пакетът включва „важни средства за противовъздушна отбрана“, като например ракети за противовъздушната система „Хоук“, както и четири американски системи за противовъздушна отбрана „Авенджър", оборудвани с ракети „Стингър“.

Новият пакет ще бъде на стойност 400 милиона долара и така общата стойност на оръжията и оборудването, предоставени от САЩ в помощ на Украйна от началото на руската инвазия на 24 февруари, достигна повече от 18,6 милиарда долара, посочва Асошиейтед прес.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама