„За доходите не можете, за F-16 можете“: Спор между Донев и Нинова

11:03, 11 ное 22 / Политика 25 2186 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Премиерът Гълъб Донев и лидерът на БСП Корнелия Нинова влязоха в спор в парламента за политиката по доходите, провеждана от служебния кабинет.

Служебното правителство няма и не може да има собствена политика по доходите“, изтъкна Донев. „Една дългосрочна политика, каквато трябва да бъде политиката по доходите, трябва да се разработва, да се формира и да се изпълнява от редовно правителство. За това към настоящия момент служебното правителство не формира политика, няма право да формира политика по доходите“.

За F-16 и „Грипен“ можете 

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова изрази несъгласие и от парламентарната трибуна се обърна към българските граждани: „Уважаеми български граждани, според служебния кабинет не може да се прави дългосрочна политика за увеличаване на доходите през 2023-та, но може да се прави дългосрочна политика до 2030-а за закупуване на още 8 самолета F-16 и 10 „Грипен““.

„В Министерството на труда и социалната политика се разработват различни варианти по отношение на минималната работна заплата, която да бъде предложена на бъдещия редовен кабинет“, съобщи Донев. „Още от август месец министерството е започнало работата по разработване на различните варианти за размери на минимална работна заплата, които да предложи за решение на редовен кабинет, който да определи политиката по доходите на държавата“.

В отговор Нинова заяви: „Да допуснем, уважаеми колеги и български граждани, че не съставим правителство. И какво? Заради това, че служебният кабинет не предлага увеличение на заплатите и на доходите, може до юни месец да оставим българския народ на студ и глад“.

Повече директори?

Тя изнесе данни за увеличаване в състава на директорските съвети на дружества към Министерство на икономиката и индустрията, предаде БНР. „Държавната консолидационна компания – от 4 на 7, „Ел Би Булгарикум“ – от 3 на 5, „Монтажи“ – от 3 на 5, и да не продължавам нататък“.

Гълъб Донев обаче заяви, че се съмнява в коректността на данните и посъветва Нинова да зададе въпрос към ресорния министър.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама