Украинците достигнаха до Херсон

14:28, 11 ное 22 25 2147 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Руската армия завърши отстъплението си от района на Херсон, като докато се изтегляше взривяваше мостове и минираше обширни полета. Въоръжените сили на Украйна обстрелват руските войски, отстъпващи от десния бряг на Днепър, пише „Сега“.

Тази сутрин проруските военни блогове съобщиха за взривяване на мостове през Днепър и завършване на изтеглянето на войските. Антоновският мост е бил взривен в 05.00 ч. сутринта, а мостът на Каховската ВЕЦ в 3.00 часа сутринта.

Украинските войски вече са в Херсон,  става ясно от снимки, споделени в социалните мрежи, чиято геолокация бе установена в регионалната столица.

Русия: Завършихме изтеглянето без никакви загуби

Въоръжените сили на Руската федерация са прехвърлили всички военнослужещи на левия бряг на Днепър, без да допуснат никакви загуби. Това съобщи в петък говорителят на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, предаде ТАСС.

„На херсонското направление днес в 05:00 московско време приключи прехвърлянето на подразделения на руските войски на левия бряг на река Днепър. На десния бряг не остана никаква военна техника или въоръжение. Не бяха допуснати загуби в личния състав, въоръжението, военната техника и материалните средства на руските войски“, каза той, цитиран от „Клуб Z“.

Конашенков уточни, че всички руски военнослужещи са преминали на левия бряг на Днепър. Цивилните, които пожелаха да напуснат десния бряг на Херсонска област, са получили помощ при евакуацията, увери генералът.

Руснаците те напълно изтеглиха за 3 дни 20000 войници и 3500 единици бойна техника, докладва официално Москва. Въпреки това снощи украинският министър на отбраната Олексий Резников каза, че ще отнеме седмица за пълното изтегляне на руските войски.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама