Четвърти ден продължава издирването на 12-годишния Александър

15:50, 14 ное 22 25 4285 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Четвърти ден продължава издирването на 12-годишния Александър, който изчезна в Перник. Момчето е високо около 1.50 м, облечено е със сив суитшърт, тъмни дънки.

От сутринта водолази издирват момчето в езерата в пернишкия квартал „Калкас“, съобщи за БТА кметът на района Надка Павлова. Проверени са две от тях, няма открити следи от момчето. В момента водолазите са във водите на двете езера край манастира „Св. Петка“ в кв. „Калкас“. Утре ще бъдат проверени и други езера и водоеми в района.

Все още няма водеща версия за изчезването на детето, което е с аутизъм. Работи се по всички версии. В акцията по издирването участват полицаи, спасители от БЧК, много доброволци. Към момента няма доказателства, че момчето е жертва на престъпление, допълниха от полицията. 

От полицията в Перник съобщиха тази сутрин, че непрекъснато се проверяват сигнали, постъпили от гражданите. Общо сигналите са 39 на брой, но за съжаление Александър все още не е установен. От полицията увериха, че се проверяват всички записи от видеонаблюдението, изградено в Перник, предаде БГНЕС.

Няма рецепта, по която да се действа, няма шаблон. Всичко се проверява и всичко ще бъде установено, заявиха от пернишката полиция и призоваха хората да подават сигнали на 112, за да не се губи време. Съобщено бе и че органите на реда получават обаждания от хора, които мислят, че притежават определени способности“, готови да окажат съдействие.

Детето е обявено за издирване в цяла България. Снощи в града пристигна и президентът Румен Радев, за да провери на място как протича операцията. 

Снощи в социалните мрежи се появи клип, на който бащата на детето разпозна сина си. Близки на семейството на детето и от полицията обаче обявиха, че момчето от клипа, не е Александър.

Припомняме, че Александър изчезна в петък към 16.00 часа, когато е бил на разходка с баща си в гористата местност над Профилакториума. „Детето се изгубва в 15:50 ч., докато е било на разходка с баща си. Родителят е провел телефонен разговор и е направил маневра с колата. В момента, в който го е потърсил, Александър вече го е нямало. Огромният проблем е, че той самият не знае в каква посока е тръгнало момчето - дали към гората, или към центъра на града”, разказа тогава познат на семейството на детето. Още в първите часове след инцидента в издирването на момчето се включиха всички служби и хиляди доброволци. В операцията участваха хеликоптер на  „Гранична полиция", дронове, термокамери и следови кучета”. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама