Мъгла в равнините, слънчево в планините

08:30, 13 ное 22 25 1865 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Преди обяд на много места в равнините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, а подобрение на видимостта и намаление на облачността ще настъпи в следобедните часове. Над планинските райони ще преобладава слънчево време.

Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 13°.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна ниска облачност, на места - и мъгла. След обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 14°-15°. Температурата на морската вода е 16°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, по билата - умерен, вятър от юг. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 5°.  

През първите дни от новата седмица ще бъде почти тихо. Преди обяд на много места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност, от които в отделни райони е възможно и да преръмява. В планините и планинските райони ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са между 1°С и 6°С, а максималните - между 11° и 16°, според прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама