Първи рожден ден като крал: Чарлз III става на 74

10:19, 14 ное 22 / Свят 25 2074 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Британският крал Чарлз III отбелязва 74-ия си рожден ден, първия като монарх на Обединеното кралство.

Едно от преимуществата да си британски монарх е, че можеш да празнуваш рождения си ден два пъти – на действителния и на официалния, посочва bTV.

Очаква се крал Чарлз III да отбележи днес действителния си рожден ден и да продължи традицията и да отбележи официално рождения си ден в началото на юни. Традицията повелява да се празнува, когато времето е хубаво с парад.

Макар че не са планирани официални събития, на които да присъства, първият му рожден ден като монарх в понеделник ще бъде отбелязан от оркестъра на кавалерията, който ще изпълни „Честит рожден ден” по време на церемонията по смяна на караула в Бъкингамския дворец, предаде Нова телевизия.

За първи път в чест на рождения му ден в Лондон ще бъдат изстреляни оръжейни салюти, като Кралската конна артилерия ще изстреля 41 залпа от обяд в лондонския „Грийн парк”.



***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама