Облачността намалява

07:30, 15 ное 22 25 1694 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Около и след обяд видимостта ще се подобрява, облачността ще намалява, а в планините и планинските райони през целия ден ще е предимно слънчево. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в отделни котловини на Югозападна България - до минус 1° - минус 2°, в София - около 1°. Максималните температури ще са от около 10° в местата с по-трайна мъгла около Дунав, до 17°-18° в югозападните райони, където ще е предимно слънчево, в София - около 15°.

По Черноморието преди обяд в много райони ще е с ниска облачност или мъгла, на отделни места ще има слаби ръмежи. По-късно през деня видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб вятър от север-североизток, до края на деня ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат 13°-15°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. В по-ниските части в сутрешните часове ще има мъгла. Ще духа слаб, след обяд умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 6°.

В сряда ще се появи слаб вятър от запад-югозапад, ще се усили до умерен и температурите ще се повишат. Облачността ще се увеличи и по-късно през деня на отделни места в североизточните и планинските райони ще превали слаб дъжд. В четвъртък ще преобладава облачно време. Ще има и валежи, почти повсеместни, а на места има условия за значителни количества. Вятърът постепенно ще се обърне от северозапад, в Североизточна България към края на деня - от североизток; ще бъде умерен, временно силен, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама