Почти цяла Украйна е под въздушна тревога, Киев е без ток

10:01, 17 ное 22 25 2415 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

След ден затишие, последвало инцидента с ракетите на полска територия, в почти цяла Украйна отново е обявена  въздушна тревога тази сутрин. Това съобщават украински и руски медии.

НАТО: Взривът в Полша вероятно е причинен от украинската ПВО

Под тревога от въздушна атака са в Киев, както и областите Николаевска, Одеска, Сумска, Полтавска, Харковска, Днепропетровска, Виницка и Житомирска, информират ТАСС и РИА „Новости“.

Украинското издание „Политика Страны“ публикува в Телеграм карта на областите, където е обявена въздушна тревога.

Съобщава се, че по нареждане на украинската Национална електрическа компания превантивно е изключено електричеството в Киев. В Одеса са проехтели взривове още преди да бъде обявена тревогата. Този път не са обявени графици за аварийното изключване и включване, пише Mediapool.

Във въздуха летят четири руски ракети, написа в профила си в Телеграм губернаторът на Николаевска област Виталий Ким. По предварителни данни те са изстреляни от Ту-95МС в района на Цимлянск, Волгоградска област.

Повече от 70 снаряда са атакували района на Никопол още през нощта, съобщи губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко. Той публикува в социалния канал и снимки от разрушенията там, съобщава УНИАН.

Има разрушения на около 20 жилищни сгради, автомобили, колеж, газопровод, а над 6000 абонати са без ток, уточнява Резниченко. Ударено е съоръжение от водоснабдителната система, поради което около 40 000 семейства нямат и вода.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама