Протест: ПП и ДБ напуснаха пленарната зала заради промените в ИК

10:59, 17 ное 22 / Политика 25 2008 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Депутатите от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ обявиха, че в знак на протест няма да влязат в пленарната зала на Народното събрание. Причината – среднощните промени в Изборния кодекс в полза на хартиената бюлетина.

Цялата заявка внимателно да се обмислят нещата беше хвърлена под влака пред очите ни. Всички приказки как трябва да се обмислят промените отидоха на вятъра“, каза Христо Иванов от „Демократична България“

„Няма да позволим това да стане тихо. Нека всички разберат какво става. Коалицията на реванша се сглоби и имаше своето бойно кръщение в правната комисия“, допълни още той, цитиран от bTV.

„Хартиената бюлетина се връща, район „Чужбина“ отпада“: ГЕРБ, ДПС и БСП прекроиха Изборния кодекс по тъмно

Съпредседателят на „Продължаваме на промяна“ Кирил Петков коментира темата така: „Това да се върнем обратно към хартиена бюлетина, когато може над 160 000 хартиени бюлетини да са невалидни при последните избори, е пълен погром на демокрацията и нарушава изцяло възможността на българите да имат доверие в изборния процес. Една огромна червена линия се отвори. Тя не е между нас и другите парламентарни групи, тя е между българските граждани и политиците, които са в тази зала“.

Двете партии обвиниха ГЕРБ, ДПС и БСП в сговор в полза на хартиената бюлетина и за премахването на обществения съвет към ЦИК.

БСП да знаят, че ако промените в Изборния кодекс се приемат в зала, ние няма да влезем в коалиция с тях. Решението е тяхно, заяви още Петков. „ГЕРБ, ДПС, и БСП казаха на българите в страната: „Ние ще решаваме вместо вас, а на българите в чужбина, не ни е грижа за вас", допълни той. 

Според ПП и ДБ те гласували в пълен синхрон по време на среднощното заседание на правната комисия, а председателят на органа си позволявал да заглушава изказванията на някои от депутатите. „Тази нощ, докато всички спяха, беше извършена нощта на хартиената бюлетина. Коалицията зад тази бюлетина вече е ясна на всички и ние няма да я позволим. Миналите избори ги купиха – тези искат да ги откраднат. Няма да го позволим“, заяви ген. Атанас Атанасов от ДБ.

Кирил Петков допълни, че вече няма търпимост към „номерата на г-н Бойко Борисов“ и следващата война ще бъде в пленарната зала.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 12:33, 17 ное 22

Браво на ПП и ДБ. Не разбрахте ли, че това е мафия. Днес, ДъПъСъ такива простотии говориха за енергетиката. Просто, им спряха кранчето и те бълват в момента змии и гущери. А този идиот Росен Христов е едно недоразумение , назначено от Радев. Днес, мънкаше като първокласник. А тези боклуци от ГЕРБ, БСП, Възраждане, ДПС и отчасти български възход трябва да ги изринем.

2 Златко 13:05, 17 ное 22

Вече ясно се вижда, че зад ПП и ДБ седи един определен олигарх с червени бузки и с инициалите Ив.Прокоп...

3 Цвета 13:46, 17 ное 22

За ПП може и да ме е яд малко, но ДБ от край време нямат работа в пленарна зала

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама