Големите кавички: „Връщането на хартиена бюлетина е погром на демокрацията“

16:46, 17 ное 22 / Големите кавички 25 2332 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

„Хартиената бюлетина е една от най-тежките загуби на демокрацията в момента. Това да се върнем обратно към хартиена бюлетина, когато може над 160 хиляди хартиени бюлетини да са невалидни на последните избори, това е пълен погром на демокрацията и нарушава изцяло възможността българите да имат доверие в изборния процес“. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков във връзка с гласуваните посред нощ промени в Изборния кодекс, които връщат хартиената бюлетина.

„Една огромна червена линия се отвори с тази хартиена бюлетина и тя не е между нас и другите парламентарни групи. Това е между българските граждани и политиците, които седят в тази зала“, каза още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:05, 17 ное 22

Прав е господин Петков. Била съм в избирателна секция, когато имаше цветни бюлетини- червени, сини, оранжеви. Тъмните стаички бяха с прозрачен плат и наблюдателите коминисти виждаха кой как гласува. На края на изборния ден, се получи едно мазало в броенето. Разбира се, че победиха БСП. Тогава Петков Шадраванов купуваше и продаваше гласове. Пълна пародия на избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама