Нови гонки: полицията по петите на нелегалните мигранти

11:27, 23 ное 22 25 1787 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Броени часове, след като служител на реда пострада след гонка с нелегални мигранти. Полицията отново е по петите на нарушителите.

Нощно преследване в Бургас

Снощи бургаската полиция погна автомобил с осем мигранти, като гонката завърши с катастрофа и осем задържани.

Около 20.00 часа служители от жандармерията се опитали да спрат колата в района след средецкото село Дебелт. Вместо да спре обаче, водачът увеличил скоростта, преминал през бургаския комплекс „Меден рудник“ и централни улици, преди да загуби контрол и да се блъсне в празен автомобил, съобщават от полицията в Бургас.

Шофьорът на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотичини вещества, като втората проба е била положителна за употерба на опиати. Констатирано е, че превозваните мигранти са от марокански произход.

Гонка от магистрала „Тракия“ до магистрала „Европа“

След преследване полицията спря край Драгоман кола с полска регистрация, която е превозвала 10 чужди граждани. Гонката се е състояла в района на Траянови врата по АМ „Тракия“.

Колата е отказала да се подчини на полицейски патрул на магистралата. По-късно автомобилът е отказал да спре и за полицаите в района на Вакарел, но малко по-късно местоположението му отново било установено - на Северната скоростна тангента. Предполага се, че шофьорът е бягал в посока „Калотина”, предаде Нова телевизия.

В крайна сметка автомобилът спрял на 16-ия километър от АМ „Европа“. Водачът - мъж от полски произход, опитал да избяга, но бил задържан от граничните полицаи. Арестувани са и една полякиня и 10-има сирийци.

Гонката предизвика огромни задръствания в района на АМ „Тракия“. Свидетели разказват, че периодично движението е било напълно блокирано.

При акцията по залавяне на автомобила няма пострадали.

20 нелегални мигранти, заловени в Хасковско

30-годишен турски гражданин е заловен да превозва мигранти, съобщават от полицията в Хасково. От там уточняват, че снощи  в Тополовград, униформени служители са спрели за проверка микробус „Рено“, управляван от турския водач. В багажното отделение на автомобила са открити 20 чужденци, самоопределящи се за сирийци, без документи за самоличност. Осемнайсетте мъже на възраст около 20-25 г. и две момчета на около 15 г. са доведени в полицейското управление. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, допълват от полицията.

Това е поредният подобен случай на задържан в региона. Преди по-малко от месец 32-годишна жителка на Харманли също бе задържана за подпомагане на чужденци незаконно да пребивават в страната.

4 загинали полицаи за 3 месеца

Липсата на възпиращи съоръжения доведе до смъртта на четирима полицаи за близо три месеца. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Илия Кузманов, член на Синдикалната федерация на МВР.

„Прекрачени са абсолютно всички граници. Нашата толерантност не се разбира правилно от ръководството на министерството. По тази причина Синдикалната федерация свиква федеративен съвет на 3 декември, където ще решим с какви действия да настояваме за абсолютно равностойно място в диалога в МВР. Това да не можеш да закупиш възпиращи съоръжения в патрулните автомобили доведе до четирима загинали колеги за 80 дни и един, който бере душа. Колегите са незащитени“, поясни той.

Според него полицаите у нас имат твърде малко правомощия. „Прекалено много се акцентира върху хуманността към извършителите на престъпления. Твърде ниска стана цената на живота на държавен служител в МВР. Вижте, например, как действат органите на реда в САЩ”, коментира още Кузманов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама