ПП и ДБ готови за правителство на малцинството с втория мандат

12:09, 23 ное 22 / Политика 25 1836 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ обявиха, че са готови да работят за правителство на малцинството с втори мандат и се обединиха по шест общи приоритета, по които ще търсят подкрепа от другите парламентарни формации. Това обявиха парламентарните групи на ПП и ДБ по време на извънредна съвместна пресконференция в Народното събрание, предаде Offnews.bg.

„Вече минаха близо 2 месеца от изборите. Единственото нещо, което ГЕРБ направи дотук, е да изебере г-н Рашидов за председател на НС и да изкара хората на улицата, когато хартиената коалиция се опита да открадне честния вот на българите през нощта“, обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков. 

По думите му ГЕРБ са показали, че нямат план и затова страната е в безизходица. „Тук сме, за да кажем, че не може да продължаваме по този начин. Имаме готовност, ако вторият мандат дойде при нас, за правителство на малицинството“, обяви бившият премиер. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Асен 13:14, 24 ное 22

ДБ са готови и на ръце да ходят, само и само да са във властта и да имат постове и големи заплати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама