„Да си направят редовно правителство и тогава да искат оставки“: Радев защити Демерджиев

12:53, 24 ное 22 / Политика 25 2384 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът Румен Радев защити служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод исканата му оставка от различни политически сили.

„Как партии могат да искат оставка на служебен министър? Да си направят редовно правителство и тогава да си искат оставки. Министърът много ясно се аргументира какво прави в момента МВР, за да запълни дефицити, налагани в системата с години. Още повече, че сега за първи път МВР тръгва по нов път“, изтъкна Радев пред журналисти във Враца. От думите му стана ясно, че въпросът за оставката на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев не стои на дневен ред. 

Президентът ще се произнесе днес по внесената оставка на главния секретар на МВР Петър Тодоров, след като се запознае подробно с доклада и документацията по казуса.

Работа има сега, но ако партиите искат избори – няма проблем

Следващата седмица той ще покани на консултации за съставяне на правителство парламентарната група на „Български възход“, преди да премине към връчването на мандати.

Президентът отново напомни, че сегашният парламент има да свърши изключително важна работа. „Това Народно събрание има да свърши важна работа – това Народно събрание, а не следващото! Има закони, които сега трябва да се приемат, защото през лятото ще е късно. Дадох достатъчно време за диалог на партиите, за да съставят правителство. Ако партиите са единодушни, че желаят избори, няма проблем, мандатите могат бързо да се завъртят“, посочи той, цитиран от БНТ.

„Продължаваме промяната“ отново показаха, че имат проблеми със законите

Държавният глава атакува „Продължаваме промяната“, след като на пресконференция с „Демократична България“ вчера те предложиха шефовете на службите да се назначават и ръководят от изпълнителната власт - без намесата на държавния глава.

„Позицията на „Продължаваме промяната“ показа още веднъж, че ръководството на партията все още има проблеми с познаването на законите в България. Съгласно тях, президентът не участва в ръководството на службите“, каза Радев.

„Когато си обзет от ентусиазъм да променяш нещо, без да го познаваш добре, резултатът може да те отведе в най-неочаквана посока“, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама