Джеф Безос ще раздаде нетното си състояние от 124 милиарда долара

14:19, 24 ное 22 / Свят 25 2506 Шрифт:
Автор: Георги Павлов

Основателят на Амазон, Джеф Безос планира да раздаде по-голямата част от своето нетно състояние от 124 милиарда долара през живота си. Той съобщи пред CNN в ексклузивно интервю, че ще посвети по-голямата част от богатството си за борба с изменението на климата и подкрепа на хора, които могат да обединят човечеството в лицето на дълбоките социални и политически разделения.

Въпреки че обещанието на Безос бе кратко по отношение на конкретните неща, това е първият път, в който той обявява плана си да раздаде по-голямата част от състоянието си.

Критици укориха Безос, че засега не е подписал обещание за даряване – обещание, което подписват стотици от най-богатите хора в света да дарят по-голямата част от богатството си за благотворителни каузи.

Попитан директно от CNN дали възнамерява да дари по-голямата част от богатството си през живота си, Безос заяви: „Да, давам“.

20-минутният обмен с Безос и Санчес обхвана широк спектър от теми, от възгледите на Безос за политическия диалог и възможната икономическа рецесия до плана на Санчес да посети космоса с изцяло женски екипаж и нейните размисли за процъфтяващо бизнес партньорство с Безос.

Безос отказа да посочи конкретен процент или да предостави конкретни подробности за това къде вероятно ще бъде изразходван.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама