Директор на банка в Иран е уволнен, защото обслужил жена без забрадка

11:26, 28 ное 22 / Свят 25 1753 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Директор на иранска банка бе уволнен заради това, че е обслужил жена без забрадка, предаде Франс прес, като се позова на иранска медия.

След Ислямската революция през 1979 г. властите задължават всички жени да носят покривала на главите си, които да скриват шията и косата. 

Директорът на банка в провинция Кум, който е обслужил жена без забрадка, бе освободен от длъжност по заповед на губернатора на провинцията“, заяви заместник-губернаторът Ахмад Хаджизаде пред новинарската агенция Мехр, предаде БТА. 

Десетки жертви: Иранските сили за сигурност откриха стрелба срещу протестиращите

Директорът бе уволнен на фона на продължаващите в Иран протести, които започнаха след смъртта на 16 септември на 22-годишната Махса Амини, която бе арестувана за неспазване на строгите ислямски правила за обличане и за която има подозрения, че е станала жертва на полицейско насилие, отбелязва Франс прес.

Прилагането на закона за носенето на забрадки в държавните институции е било задължение на този директор“, изтъкна Хаджизаде.

В Иран повечето банки се контролират от държавата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама