Активните COVID случаи паднаха до 5 хил.

09:00, 29 ное 22 25 2145 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

През последните 24 часа са регистрирани 288 нови случая на коронавирус при 5 445 направени теста, сочат данните от Единния информационен портал. Това означава, че 5.29% от взетите проби са дали положителен резултат. 

София остава водеща по заразени с COVID-19. В столицата са регистрирани 70 нови случая за последното денонощие. След нея се нареждат Пловдив и Варна, където новите случаи са два пъти по-малко.

Над 59% от новозаразените за денонощието не са ваксинирани. 

Общо потвърдените случаи на коронавирус в България са над 1,2 млн. Броят на активните случаи е 5 196. Настанените в болница са 415, от които 56 са в интензивни отделения. Над 83% от новопостъпилите в болница не са имунизирани.

Излекуваните през последното денонощие са 530 души, а починалите - шестима, петима от които неваксинирани.

До момента у нас са поставени общо над 4,5 млн. дози на ваксините срещу COVID-19. През последното денонощие са извършени едва 404 имунизации. Лицата със завършена имунизация са над 2 млн. души. Над 932 хил. души вече са си поставили бустерна доза. Бустер с адаптирана ваксина имат над 60 хил. души.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама