„Не може просто така да се върнем“: Дончева видя пиар акция в поканата на Нинова

09:40, 29 ное 22 / Политика 25 2064 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Поканата да се върнем е в БСП е само пиар от Нинова и нейния кръг да отиграе нещо в дадената ситуация. Така лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева коментира отправената покана от лидера на БСП отцепилите се социалисти да се върнат в партията-майка.

„Ние сме направили партии преди 7-8 години, в тези партии членуват десетки, стотици хора. Тези хора не са наши крепостни и ние не можем просто така да се преместим и утре да се върнем в БСП“, каза Дончева в ефира на bTV.

Както е известно, днес се провежда кръгла маса на тема „Лява България-идеи, политика, единение“. Участие в дискусията ще вземат лидери на леви политически формации и общественици, сред които Костадин Паскалев, Георги Първанов, Румен Петков, Татяна Дончева, Мая Манолова, Георги Кадиев, Симеон Славчев.

Лидерът на „Движение 21“ обяви, че действията на новото ляво обединение не могат да бъдат тълкувани като намеса във вътрешните процеси на БСП.

„В момента, с това ръководство на БСП, не може да се решава въпросът за голямо обединение вляво. Дори част от опозицията на Корнелия Нинова си представя, че под обединения разбираме коалиция, а не нещо ново. Само че коалицията няма да ни даде тяга, а ние се нуждаем именно от тяга от един голям субект вляво – нов, който да може да формулира нова програма, нови задачи, да лансира нови лица и заедно с някои стари да върнем лявото пространство на левите хора“, коментира Дончева.

Тя посочи, че поканата за новото ляво обединение е направена от Костадин Паскалев, президентът Георги Първанов нямало да има водеща роля в него. Дончева не иска новото ляво обединение да тръгва с голяма кошница и напомпано самочувствие, а да се даде тон за една сериозна политика на база изградено доверие.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:20, 29 ное 22

Бухча

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама