Облачно и мъгливо в понеделник

07:30, 05 дек 22 25 1849 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Времето ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с ниска облачност или мъгла, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София 6°-7°.

Над Черноморието ще бъде облачно, на много места - със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 8°С и 11°С. Температурата на морската вода е 12°С-13°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно със слаби валежи от сняг. Ще духа слаб вятър, предимно от югозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 4°С, на 2000 метра - около нула градуса.

През следващите два дни преносът на въздушни маси над България ще е от югозапад и температурите ще бъдат по-високи от обичайните за първата половина на декември. Ще преобладава облачно, в равнините - и мъгливо, време. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските райони. В западната част от Горнотракийската низина и по поречието на Дунав мъглата ще е трайна и на места ще има ръмежи.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 7° и 12°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама