Пролет през декември: До 15 градуса в четвъртък

07:30, 08 дек 22 25 1957 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес ще преобладава облачно, в равнините - мъгливо време. Предупреждение за мъгли е в сила за Северна България – областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе и Силистра. Главно в западната част от Горнотракийската низина и в Дунавската равнина, мъглата ще е трайна и на места там ще преръмява. Над планинските райони ще има временни разкъсвания на облачността. Главно в Източна България ще духа слаб югозападен вятър.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 2°. Максималните ще са между 10° и 15°, в местата с трайна мъгла ще са по-ниски, в София - около 11° .

По Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат 10°-13°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще бъде предимно облачно, преди обяд - мъгливо и на отделни места ще превали слаб сняг. След обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 1°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама