Студенти подкрепят “Българската коледа” с книжен базар

17:05, 07 дек 22 25 1135 Шрифт:
Автор: Дария-Лора Дачева

По традиция, през коледните празници българите се обгръщаме с топлина, носена от добрите ни приятелства и семейния уют. А през последните години все по-често се появяват групи, решаващи да посветят свободното си време на онези, нуждаещи се най-много от празнична топлина. Такава група е Студентският съвет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”, който за поредна година отговаря лаконично на най-често задавания въпрос “Какво да купя?” с “Подарък с кауза”.

Младите хора от Студентски съвет към Софийски университет за пореден път успяват да се поставят на сцената на доброволчеството по един изключително сериозен начин, организирайки благотворителен книжен базар под надслова “Купи книга - подари надежда” на 11 декември (неделя) в Централното фоайе на Ректората на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Събраните средства ще бъдат предоставени на инициативата “Българската Коледа”, която помага на деца в неравностойно положение всяка година. 

Снимка: СС към СУ “Св. Климент Охридски”

Идеята за това събитие идва от от началото на годината, когато същите млади хора успяват да организират книжен базар в помощ на Украйна и бежанците. За два уикенда студентите успяха да съберат близо 32 хил. лева, които дариха на Българския червен кръст. Коледният епизод на базара ще проработи по същия начин - всеки е свободен да дари книга или списание, които по-късно ще бъдат продадени за 2, 5 или 10 лева. Парите ще се събират в запечатани кутии, предоставени от Българската Коледа. 

Снимка: СС към СУ “Св. Климент Охридски”

Инициативата е перфектната възможност да вземем коледен подарък с мисия - можем да станем част от тихите доброволци, които правят много мечти реалност, на 11 декември (неделя) от 11:00 до 17:00 часа в Централното фоайе на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. 

Повече информация можете да откриете на страницата на събитието във Facebook - https://fb.me/e/2d0mLTLCe 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама