Разкриха арена за кучешки боеве

14:26, 08 дек 22 25 1748 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Мащабна полицейска акция разкриха арена за кучешки боеве в село Елшица, край Панагюрище.

На този етап са задържани 20 мъже и 3 жени на възраст между 17 и 63 години. Те живеели в различни краища на страната- Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря, Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград, Старосел, предаде БНТ.

От полицията съобщиха, че работата на униформените била силно затруднена заради това, че за провеждането на битките бил избран труднодостъпен терен в местността „Влайков връх“ край панагюрското село Елшица. Уговорките са залаганията и мястото на срещата били обсъждани единствено в затворени канали в интернет приложения за комуникация.

В близост до мястото на боевете са установени и 38 леки коли и джипове. За битките бил построен специално проектиран ринг, оборудван с метални заграждения и осветление. На мястото в ринга полицаите открили тежко ранено от боеве куче. То било незабавно транспортирано до ветеринарна амбулатория в Пазарджик и предадено за лечение на ветеринарен лекар. За съжаление, въпреки положените грижи кучето е починало в резултат на тежките травми и наранявания от кучешката битка.

Като основен организатор на незаконната дейност е установен и задържан 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в село Елшица. Открити и иззети са доказателства, в това число и видеозаписи на други организирани от него боеве.

Всички оказали се на мястото лица са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа в арестите на полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по документиране на незаконната дейност продължава.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама