Вече си представях заглавията: Гълъб Донев отлетя от МС

14:26, 14 дек 22 / Политика 25 2039 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вече си представях заглавията в медиите - Гълъб Донев отлетя от Министерския съвет, оставаме обаче, както стана ясно след гласуването на народните представители. Остава надеждата за съставяне на редовно правителство, излъчено от Народното събрание и подкрепено от стабилно мнозинство, заяви премиерът Гълъб Донев в началото на днешното редовно заседание на служебния кабинет.

По думите му служебното правителство продължава работата по приоритетите, обявени в началото на мандата. 

„Работим с мисъл за хората, спазвайки законите на Република България. От хода на дискусията в парламента днес ясно пролича, че тази наша мисия за работа с мисъл за хората се възприема и от народните представители. Това ми дава надежда за успех в търсенето на модела за съставяне на редовно правителство“, допълни Гълъб Донев, цитиран от БНТ.

В дневния ред на заседанието днес е предвидено обсъждане на Проект на постановление за приемане на списък на продуктите, свързани с отбраната и на списък на изделията и технологиите с двойна употреба, които подлежат на контрол при внос.

Кабинетът ще разгледа и проект на решение за приемане на Иновационна стратегия за интелигентна специализация 2021 - 2027 година, както и проекти на постановления за вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики или бюджетни програми по бюджетите на някои министерства.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама