Мароканци предизвикаха безредици във Франция и Белгия след загубата

10:39, 15 дек 22 / Свят 25 1893 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Полицията в Брюксел арестува около 100 души при сблъсъци, избухнали след като тимът на Мароко загуби с 0:2 от световния шампион Франция на полуфинала на Мондиал 2022 в Катар, предаде БТА.

Франция прекърши мечтите на Мароко и ще защитава титлата си срещу Аржентина

Задържаните футболни фенове са обвинени в нарушаване на обществения ред, нанасяне на щети на два полицейски автомобила и притежание на забранени фойерверки, съобщи тази сутрин агенция Белга, позовавайки се на полицията. Преди мача част от пътните артерии в центъра на белгийската столица са били отцепени. Снимки от снощи показаха купчини горящи отпадъци, както и значително присъствие по улиците на града на полиция в снаряжение за борба с безредиците.

На разпространените снимки се виждат също жители, които снощи са започнали да разчистват улиците.

Безредици избухнаха и в редица френски градове след загубата на Мароко. Медиите съобщават за загинал 13-годишен мароканец по време на сблъсъците в Монпелие. Властите съобщиха, че в цялата страна близо 10 000 служители на реда са били в готовност да се справят със ситуацията.

Мароко стана първият африкански отбор, стигнал до финалната четворка на световното първенство по футбол, след като отстрани Испания и Португалия съответно на 1/8-финалите и 1/4-финалите. Мароканците победиха и Белгия в груповата фаза.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама