ПП предалага Николай Денков за премиер

14:00, 15 дек 22 / Политика 25 2264 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бившият образователен министър акад. Николай Денков е кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната“. Това стана ясно на пресконференция на партията.

След като кабинетът „Габровски“ беше отхвърлен от Народното събрание, предстои връчването на втория мандат на „Продължаваме промяната“. Втората по големина политическа сила обяви, че ще предложи кабинет на малцинството заедно с „Демократична България“.

Вчера ПП изпратиха на всички парламентарни групи писмо с покана за среща и изброени приоритети, които да бъдат гаранция за съставяне на редовен кабинет с втория мандат.

„Приех тази номинация с идеята, че трябва да потърсим съгласие за най-важните теми за българското общество. Трябва да се изгради редовно правителство и парламент, които работят за хората“, каза кандидатът за премиер, цитиран от Нова телевизия. Той обяви, че започват разговори с всички политически сили, а официалната покана ще изпрати в петък. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:49, 15 дек 22

Безспорна личност, който има и доста опит в МС. Браво! Умни младежи!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама