Топла, но ветровита събота

08:30, 17 дек 22 25 2066 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Предупреждение за силен вятър е в сила за 10 области в страната. Жълт код е обявен за областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. Очаква се поривите на вятъра да достигнат скорост от 50-70 км/ч.

Днес видимостта ще се подобри, но облачността ще остане значителна. Преди обяд на места в северозападната половина от страната, а след обяд и през нощта срещу неделя в Южна и Източна България ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър, след обяд ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква студен въздух. Максималните температури ще са между 10° и 15°, малко по-ниски в северозападните райони от страната. В София максималната температура ще е около 12°.
   
В сутрешните часове на места по Черноморието видимостта ще е намалена. През деня облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа умерен югозападен вятър, привечер и през нощта срещу неделя ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, според прогнозата на НИМХ.
   
Над планините облачността ще е значителна и на места в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над около 1700 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, привечер ще се ориентира от запад. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама