Белодробната болница във Варна остана без ток заради неплатени сметки

15:14, 16 дек 22 25 1088 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Белодробната болница във Варна остана без ток заради неплатени сметки, съобщи пред bTV директорът ѝ д-р Христо Ганчев. Лекуващите се там 15 души са били изпратени по домовете си. Персоналът не е получавал заплати от месеци.

Лечебното заведение дължи 92 хил. лв. за ток. Според Ганчев има хора в общината, които много искат да закрият болниците. Той спомена имената на кмета Иван Портних и на председателя на общинският съвет Тодор Балабанов.

Има една група в общината от партия ГЕРБ и още 3-4 души, присъединени към тях, които искаха и продължават да искат да ни закрият. Министърът написа едно писмо, че е съгласен да ни закрият, но да посочат къде ще разкрият друга такава болница“, заяви директорът.

Това е единственото специализирано лечебно заведение в Североизточна България. Драмата със сметките за ток е от повече от месец. Общинският съвет гласува решение, според което дейностите на белодробната болница трябва да бъдат прехвърлени към друга лечебница.

Междувременно токът бе спрян и 15 души с туберколоза са били изпратени по домовете си, защото в противен случай трябва да стоят на тъмно и студено. Това е заразно заболяване и няма да е учудващо, ако броят на пациентите се увеличи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама