Адвокат по делото „Семерджиев“: Обясненията на Симона Радева са наивни, няма кой да ѝ повярва

10:45, 21 дек 22 25 1920 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Обясненията, които полицайката Симона Радева даде пред съда по делото „Семедржиев“, са неверни и има много данни в тази посока - включително кадри и свидетелски показания. Това заяви в ефира на БНТ адвокатът Пламен Димитров, който представлява семейството на една от жертвите при катастрофата на бул. „Черни връх“ - Хариет.

„Симона Радева отрича, че е държала стълбата или че е влизала в апартамента му. Всички обяснения, които Радева даде, са просто наивни и няма кой да ѝ повярва и аз наистина съжалявам това момиче, че по този начин приключи кариерата ѝ. Нищо вярно няма в това, което тя каза и това се потвърждава от свидетелски показания и огледи“, заяви адв. Димитров.

Военният прокурор, оказал се на мястото на катастрофата със Семерджиев, бил там случайно

Журналистът от БНТ Иво Никодимов коментира, че по време на съдебното заседание са станали ясни скандални факти. Полицията не е установила самоличността на свидетел, който е видял накъде е побягнал Семерджиев и е съобщил на органите на реда. Служители на Охранителна полиция, които нямат право да извършват процесуално-следствени действия, са влезли в автомобила на Семерджиев и са докосвали и огледали двата телефона в автомобила. Никодимов изтъкна, че е въпрос на късмет, че случайно на място се е намирал прокурор Адалберт Кръстев, който макар и непряко ангажиран със случая, е спрял опорочаването на местопрестъплението.

Според него неустановяването на самоличността на свидетеля, който видял накъде е побегнал Семерджиев, не е случайно.

Мога да предположа, че това не е станало случайно, защото това е основно задължение на полицаите в такава ситуация. Още повече, че има сериозни данни, че полицаят Якимов, приятел на Симона Радева, също е познавал Семерджиев, знаел е неговия автомобил и за тях е абсолютно ясно на кого е автомобила, причинил катастрофата. Надявам се, че това се разследва в досъдебното производство за полицейски чадър над Семерджиев“, коментира Иво Никодимов.

Той напомни, че катастрофата с Милен Цветкова стана на територията на същото районно управление и посочи, че има данни, че полицаи от същото управление са върнали неправомерно телефон на обвиняемия, рискувайки опорочаване на разследването.

Адвокат Пламен Димитров коментира, че семейството на Хариет, която загина при катастрофата, търси справедливост. „Майката на Хариет се надява на справедлива присъда. Нито присъдата, нито обезщетението, което сме поискали, ще ѝ върне Хариет. Тя остана много разстроена в залата, защото аз, като родител на две деца, ѝ спестих много неща в залата, които военният прокурор не спести“, каза адв. Димитров.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама